NOVO! KOLESARSKI SERVIS V NORDIC by PETRA MAJDIČ

Nordijska hoja

Ste vedeli, da je nordijska hoja lahko zabavna in učinkovita rekreacija za celotno telo? Strokovnjaki potrjujejo, da je nordijska hoja ena najbolj zdravih oblik rekreacije za vse generacije. Razvila se je iz teka na smučeh. Najprej so se zanjo navdušili v skandinavskih deželah, danes pa njena popularnost strmo narašča tako med starejšimi kot tudi mlajšimi generacijami.

Pri izvajanju vadbe nordijske hoje boste s pomočjo inštruktorjev spoznali pozitivne lastnosti pravilnega in rednega izvajanja nordijske hoje, ki so:

 • izboljšuje vzdržljivost, moč in gibljivost
 • aktivira celotno telo (kar do 90 % mišic)
 • krepi dihalno in srčno-žilnega sistem
 • znižuje nivo slabega holesterola, zmanjša delež maščob in uravnava težo
 • zmanjšuje bolečine v sklepih in hrbtenici ter popravlja telesno držo.

Se tudi vam zdi da je nordijske hoja za počasnejše in okornejše kot ste vi? A v resnici skriva tudi zahtevnejšo in zabavnejšo plat. S pomočjo inštruktorjev Demo vrste Slovenije boste spoznali nordijsko hojo v drugačni luči. Tečaj nordijske hoje bo vseboval zabavne igre, vaje specialne moči in tudi elemente imitacije-sestavnega dela najzahtevnejših treningov tekačev na smučeh ter biatoncev. Želja vseh pa bo ostala ves čas ista-zabavni tečaj nordijske hoje.

Vadeči ne potrebujejo posebne opreme, le palice in športno obutev ter voljo do gibanja in raziskovanja okoliških lepot narave.

Pohod in vadba nordijske hoje pod vodstvom Petre Majdič (ter 2 x inštruktor Demo vrste Slovenije), ki obsega:       -seznanitev z opremo in zakonitostmi zdravega načina življenja, pitni režimi, skrb za preventivo pri poškodbah in prehladih,

-prikaz in obrazložitev ogrevalnih vaj,

-prikaz in razložitev tehnik elementov nordijske hoje (dvotaktni diagonalni korak, dvotaktni diagonalni korak v teku, dvo-, tro-, štiri-korak s soročnim odrivom,

-prikaz in izvedba zabavnega učenja koordinacije in gibljivosti,

-prikaz in izvedba vaj za krepitev moči s pomočjo palic za nordijsko hojo (v paru ali individualno),

-prikaz in izvedba imitacijskega koraka oz. tekmovalnega koraka,

-prikaz in izvedba vaj za krepitev aerobnih fizičnih kapacitet,

-prikaz in razložitev razteznih vaj,

  Ime in priimek ali organizacija *

  E-mail naslov *

  Telefonska številka *

  Izbrani datum *

  Teambuilding program *

  Število oseb *

  Prehrana *

  Opombe