NOVO! KOLESARSKI SERVIS V NORDIC by PETRA MAJDIČ

DESETEROBOJ

 • DRUŽINSKE SMUČI: 4 udeleženci hkrati stojijo na skakalnih smučeh z vpetimi stopali v posebne zatiče ter z usklajenim gibanjem nog premagujejo zabavni poligon.
 • ALADINOVA PREPROGA:8-10 udeležencev hkrati stoji na preprogi in cel čas morajo ostati z obema nogama na preprogi, le 1 udeleženec pa lahko stoji izven preproge in s taktičnimi vrlinami uspešno preidejo s preprogo od točke A do točke B.
 • AKCIJA – REAKCIJA: udeleženci stojijo v krogu in vsak izmed udeležencev drži pred seboj palico navpično na tla, na znak levo, se vsi udeleženci prestavijo za eno palico v levo, na znak desno, za eno palico v desno, na znak obrat, se udeleženci zavrtijo okoli svoje osi za 360’ in ujamejo svojo palico. Sledi navodilo noč – počep na mestu, dan – stojiš na mestu. Tempo se pojačuje in tudi udeleženci, ki podajajo navodila se menjujejo…
 • TRI V VRSTO (KRIŽCI IN KROŽCI): 6 ali več udeležencev dobi 2 x 3 klobučke različnih barv. Postavijo se v dve koloni na štartni položaj in prvi udeleženec iz skupine  (v skupini so 3 udeleženci ali več) mora priteči do mreže, ki je na tleh ter po najboljši presoji položiti klobuček v prazno polje ter teči nazaj do drugega udeleženca v koloni, ki ponovi isto nalogo, tretji udeleženec poizkusi postaviti že tri klobučke iste barve v vrsto.
 • ZABAVNI POLIGON S HANDIKAPOM:udeleženci so v parih ali trojicah zvezani skupaj z gležnji ene noge (lahko so tudi ujeti v obroču) in morajo čimhitreje premagati zabavni poligon.
 • IGRA GIGA SPOMINA: udeleženci  (začneta 2 udeleženca iz nasprotnih ekip in odkrijeta vsak dve plošči spomina in nato ob njunem povratku v skupino lahko naslednji udeleženec iz skupine starta) odkrivajo enake geometrijske (ne barvne!) pare v širokem polju giga spomina.
 • DVIG PALICE:udeleženci si stojijo nasproti (na vsaki strani tanke, lahke palice do 5 udeležencev) in se dotikajo palice le z kazalci. Palico morajo dvigniti iz tal do višine ramen ne da bi katerikoli udeleženec izgubil stik palice in kazalca.
 • GIGANTSKE PUZZLE: udeleženci so razdeljeni v dve skupini po cca 10 udeležencev. 2 udeleženca iz ene skupine imata čez oči preveze in igrata vlogo ‘slepca’ ter odvisna od verbalnih navodil preostalih 8 članov ekipe. Člani ekipe, ki vidijo, morajo le z verbalnimi navodili (nikakor se ju ne smejo dotikati!) usmerjati ‘slepca’ (katera se lahko edina dotikata delov puzzlov). Izziv ekipe je, da v najkrajšem času sestavijo gigantske puzzle. Pomembno je slišanje udeležencev in pravilno podajanje informacij (ter upoštevanje/vodenje obeh ‘slepcev’, na kar se običajno pozabi!).

Vadeči ne potrebujejo posebne opreme, le palice in športno obutev ter voljo do gibanja in raziskovanja okoliških lepot narave.

  Ime in priimek ali organizacija *

  E-mail naslov *

  Telefonska številka *

  Izbrani datum *

  Teambuilding program *

  Število oseb *

  Prehrana *

  Opombe